Hulpwijzer

Er zijn diverse voorzieningen en (financiële) regelingen die zelfredzaamheid en participatie kunnen bevorderen. Bij het regelen hiervan zijn diverse instanties en  hulporganisatie betrokken.

Binnen deze hulpwijzer vind je onder andere informatie over het aanvragen van diverse hulpmiddelen, voorzieningen en financiele regelingen en informatie omtrent studeren en werken met een functiebeperking

Hulpmiddelen

Er zijn allerlei voorzieningen en hulpmiddelen om het leven met een beperking makkelijker te maken. Voorbeelden zijn: rolstoel, scootmobiel, woningaanpassing, hulpmiddelen bij medische behandelingen.

Lees verder

Financiële regelingen

Voor (extra) kosten op het gebied van zorg, vervoer, hulpmiddelen, aanpassing en voorzieningen zijn uiteenlopende wet en regelgevingen om deze kosten  te compenseren dan wel om in tegemoet te komen.

Lees verder

 

Welzijnsorganisatie

Binnen Den Haag zijn verschillende welzijnsorganisaties werkzaam. Die houden zich bezig met maatschappelijk werk, ouderenwerk, jongerenwerk en sociaal-cultureel werk.

Lees verder

 

Gehandicaptensport

In Den Haag zijn volop mogelijkheden om te kunnen sporten, ook als u een handicap heeft. U kunt een sport kiezen die ook niet-gehandicapten beoefenen, maar er zijn ook sporten speciaal voor mensen met een handicap.

Lees verder

 

Belangenorganisatie

Binnen Den Haag ziijn uiteenlopende belangenorganisatie die opkomen voor en ondersteuning bieden aan mensen met chronische ziekte of beperking, ouderen en mantelzorgers.

Lees verder

 

Servicepunten in Den Haag

Heeft u vragen of hulp nodig op het gebied van werk, zorg, jeugd of welzijn en komt er via www.denhaag.nl niet uit? Dan kan het Servicepunt u verder op weg helpen. Er zijn ruim 20 Servicepunten verspreid over de stad.

Over de site

De Atlas van Zorg in Den Haag is een online wegwijzer in de wereld van zorg en ondersteuning voor zorg- en hulpbehoevenden, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners in de regio Den Haag. 

Onderdeel van het landelijk platform Atlas van Zorg & Hulp

Volg Atlas van Zorg & Hulp

Facebook

Twitter

LinkedIn

Gratis Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp?

Meld je aan

© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode