Gehandicaptensport in den Haag

In Den Haag zijn volop mogelijkheden om te kunnen sporten, ook als u een handicap heeft. U kunt een sport kiezen die ook niet-gehandicapten beoefenen, maar er zijn ook sporten speciaal voor mensen met een handicap.

Veel sporten kunnen door een kleine aanpassing in de spelregels of materiaal ook door gehandicapten gespeeld worden. Soms alleen met gehandicapte sporters, maar soms ook samen met niet-gehandicapte sporters. Voorbeelden zijn rolstoeltennis, zeilen, rolstoelhockey, zwemmen, tafeltennis, badminton en basketbal. Door de verschillende onderdelen is atletiek ook te doen door mensen met een handicap.

Gehandicaptensporten

Er zijn ook sporten speciaal voor mensen met een handicap. Een aantal daarvan is een officiële sport met spelregels en wedstrijden. Meer informatie over gehandicaptensporten vindt u op de website van Onbeperkt Sportief, de belangenvereniging voor gehandicaptensport in Nederland.

Sportverenigingen

Den Haag heeft 3 grote sportverenigingen voor mensen met een beperking:

Daarnaast zijn er ook veel verenigingen die aanbod hebben voor mensen met een beperking. Kijk voor meer informatie op: 

 

Bron: denhaag.nl

 

 

Servicepunten in Den Haag

Heeft u vragen of hulp nodig op het gebied van werk, zorg, jeugd of welzijn en komt er via www.denhaag.nl niet uit? Dan kan het Servicepunt u verder op weg helpen. Er zijn ruim 20 Servicepunten verspreid over de stad.

Over de site

De Atlas van Zorg in Den Haag is een online wegwijzer in de wereld van zorg en ondersteuning voor zorg- en hulpbehoevenden, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners in de regio Den Haag. 

Onderdeel van het landelijk platform Atlas van Zorg & Hulp

Volg Atlas van Zorg & Hulp

Facebook

Twitter

LinkedIn

Gratis Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp?

Meld je aan

© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode