Toegankelijkheid in Den Haag

Lees over de toegankelijkheid van het openbaar vervoer, de voorzieningen, de gebouwen, de stranden en andere locaties voor mensen met een handicap.

Een overzicht van toegankelijke gemeentelijke gebouwen, gehandicaptenparkeerplaatsen, restaurants, cafés, musea, sportaccommodaties en andere gebouwen in Den Haag vindt u op de website ongehinderd.nl/denhaag.

Reizen met het openbaar vervoer

Voor mensen met een handicap zijn er verschillende hulpmiddelen die het mogelijk maken om met het ov binnen Den Haag te reizen. Zo hebben bijvoorbeeld de treinstations in Den Haag voorzieningen en is de Randstadrail geschikt voor rolstoelen. Op www.htm.net staat per tram aangegeven welke halte toegankelijk is voor rolstoel of rollator.

Invalidenparkeerplaatsen

In Scheveningen zijn in totaal 11 invalidenparkeerplaatsen:

  • Komt u aanrijden via de Scheveningseslag (Scheveningen-Bad) dan zijn er 3 invalidenparkeerplaatsen bij de keerlus van tramlijn 11.
  • Als u verder doorrijdt richting de haven vindt u na de rotonde Strandweg-Vissershavenweg op de boulevard bij de afslag naar het strand 6 invalidenparkeerplaatsen.
  • De laatste 2 invalidenparkeerplaatsen zijn aan het eind van de Strandweg bij de fietsenstalling van Biesieklette.

Kijk voor alle invalidenparkeerplaatsen op de kaart op www.ongehinderd.nl/denhaag.

Strandrolstoel en strandrollators

Met een strandrolstoel of een strandrollator kunt u het strand van Kijkduin of Scheveningen op. U kunt verschillende soorten rolstoelen en rollators huren bij Biesieklette: www.biesieklette.nl. Ook het strandpaviljoen Gotha en de Jutterskeet in Kijkduin hebben strandrolstoelen te leen.

Boottocht of wandeling

Er zijn ook verschillende arrangementen zoals rolstoeltoegankelijke boottochten met:

En blinden en slechtzienden kunnen samen met 't Gilde Den Haag (www.gildedenhaag.nl) speciale wandelingen maken.

Testteams toegankelijkheid

In Den Haag zijn er testteams die kijken welke openbare gebouwen en plaatsen in de stad toegankelijk zijn. Wilt u ook deelnemen aan de testteams? Geef u dan op voor het testteam op de website van Stichting Voorall

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op:

 

Bron: Gemeente Den Haag

 

Servicepunten in Den Haag

Heeft u vragen of hulp nodig op het gebied van werk, zorg, jeugd of welzijn en komt er via www.denhaag.nl niet uit? Dan kan het Servicepunt u verder op weg helpen. Er zijn ruim 20 Servicepunten verspreid over de stad.

Over de site

De Atlas van Zorg in Den Haag is een online wegwijzer in de wereld van zorg en ondersteuning voor zorg- en hulpbehoevenden, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners in de regio Den Haag. 

Onderdeel van het landelijk platform Atlas van Zorg & Hulp

Volg Atlas van Zorg & Hulp

Facebook

Twitter

LinkedIn

Gratis Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp?

Meld je aan

© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode