Mantelzorg & Werk

Ongeveer 70% van de mantelzorgers heeft een betaalde baan. Gemiddeld geven zij 17 uur mantelzorg per week. De overheid wil dat werkgevers meer rekening houden met mantelzorgers, omdat de combinatie van werk en zorg zwaar kan zijn. 

Mantelzorgvriendelijke werkomgeving

40% van de werkende mantelzorgers voelt zich zwaarbelast of zelfs overbelast. Om te voorkomen dat mantelzorgers met een baan overbelast raken, is het project Werk & mantelzorg opgezet. Overheid, werkgevers, werknemersorganisaties en mantelzorgers werken in het project samen. Zo worden ambassadeurs voor mantelzorg in hun eigen bedrijf ingezet om 'mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid' te promoten. 

Tips voor werkende mantelzorgers

Als werkende mantelzorger is het belangrijk dat u uw situatie bespreekt met uw werkgever en uw collega’s. Zo kan er meer begrip ontstaan voor uw situatie. Er zijn verschillende verlofregelingen waar u gebruik van kunt maken, zoals zorgverlof of calamiteitenverlof. Op de website van Mezzo vindt u meer tips voor het combineren van werk en mantelzorg.

Bron: Rijksoverheid

 

 

Servicepunten in Den Haag

Heeft u vragen of hulp nodig op het gebied van werk, zorg, jeugd of welzijn en komt er via www.denhaag.nl niet uit? Dan kan het Servicepunt u verder op weg helpen. Er zijn ruim 20 Servicepunten verspreid over de stad.

Over de site

De Atlas van Zorg in Den Haag is een online wegwijzer in de wereld van zorg en ondersteuning voor zorg- en hulpbehoevenden, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners in de regio Den Haag. 

Onderdeel van het landelijk platform Atlas van Zorg & Hulp

Volg Atlas van Zorg & Hulp

Facebook

Twitter

LinkedIn

Gratis Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp?

Meld je aan

© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode