Respijtzorg

Zorgt u langere tijd voor een ander? Dan is het belangrijk dat u de zorg af en toe even kunt overdragen (respijtzorg). Gelukkig zijn er professionals en vrijwilligers die de zorg van u kunnen overnemen.

Respijtzorg is belangrijk om te voorkomen dat u overbelast raakt. Maar het is ook bedoeld om voldoende tijd aan uw gezinsleden, vrienden, werk en hobby's te besteden. Tijdens een vrije dag in de week of een vakantie kunt u weer energie opdoen. Dat lukt het beste als u weet dat de zorg in goede handen is.

Respijtwijzer.nl

Op de website Respijtwijzerdenhaag.nl vindt u een overzicht van meer dan 4000 zorgboerderijen, zorghotels, logeerhuizen en locaties van dagopvang. De website geeft ook informatie over respijtzorg. Bijvoorbeeld over financieringsmogelijkheden, respijtarrangementen en ervaringen van mantelzorgers en zorgvragers met respijtzorg.

Advies en begeleiding

Als mantelzorger staat u er gelukkig niet alleen voor. Voor extra informatie, ondersteuning, advies en begeleiding kunt u terecht bij PEP Den Haag. Kijk voor meer informatie op www.mantelzorgdenhaag.nl

 

Haagse Helden: zorgvrijwilligers

Steeds meer vrijwilligers zorgen ervoor dat mantelzorgers de zorg over kunnen dragen. Ook vrijwilliger worden? Meld u dan aan op de website voor Haagse vrijwilligers: www.denhaagdoet.nl. 

Logeervoorziening

Bij de logeervoorziening (voorheen Kortdurend verblijf) kunt u tijdelijk ergens anders verblijven als uw mantelzorger even niet in staat is om voor u te zorgen. Bijvoorbeeld omdat degene die u verzorgt een dagje vrij wil.

Parkeervergunning voor mantelzorgers

Mantelzorgers mogen 400 uur per jaar parkeren in het vergunninggebied met een speciale parkeervergunning die € 36 kost. Meer informatie leest u op de pagina Parkeervergunning voor mantelzorgers.

Kortingspas

Als mantelzorger mag u gratis een kortingspas aanvragen. Hiermee krijgt u korting op verschillende activiteiten, waaronder bioscoop- of theaterbezoek. De Kortingspas is bedoeld voor mantelzorgers en vrijwilligers.

Servicepunten in Den Haag

Heeft u vragen of hulp nodig op het gebied van werk, zorg, jeugd of welzijn en komt er via www.denhaag.nl niet uit? Dan kan het Servicepunt u verder op weg helpen. Er zijn ruim 20 Servicepunten verspreid over de stad.

Over de site

De Atlas van Zorg in Den Haag is een online wegwijzer in de wereld van zorg en ondersteuning voor zorg- en hulpbehoevenden, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners in de regio Den Haag. 

Onderdeel van het landelijk platform Atlas van Zorg & Hulp

Volg Atlas van Zorg & Hulp

Facebook

Twitter

LinkedIn

Gratis Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp?

Meld je aan

© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode