Benefietvoorstelling voor nieuwe Juliana Kinderziekenhuis

05-02-2014 13:26

Tijdens een benefietvoorstelling op zondag 2 februari 2014 in Diligentia is een bedrag opgebracht van € 8.000,-. De opbrengst komt ten goede aan het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis dat in het voorjaar van 2015 aan de Leyweg, Den Haag, wordt geopend.

De geschiedenis herleeft in Diligentia tijdens de benefietvoorstelling voor het JKZ over Willem van Oranje en zijn vier vrouwen (Anna van Buren, Anna van Saksen, Charlotte de Bourbon en Louise de Coligny)

De benefietvoorstelling 'Willem van Oranje en zijn vier vrouwen' is geïnitieerd door de Stichting Vrienden van het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ). Deze stichting organiseert diverse activiteiten voor het JKZ, zoals het realiseren van projecten die het verblijf van zieke kinderen dragelijker maakt en die niet uit het zorgbudget kunnen worden betaald. Een van de belangrijkste projecten voor 2014 is de sponsoring van delen van de inrichting voor de nieuwbouw van het JKZ.

 
Kindvriendelijk ziekenhuis

Kinderarts Fréderique Hofstede: "De grootste uitdaging van de nieuwbouw vormt de uitstraling, aankleding en het kindvriendelijk maken van het JKZ. Het kind moet zoveel mogelijk kind kunnen blijven tijdens zijn ziekte. Iedere ouder wil dat zijn kind de beste zorg krijgt en zo min mogelijk stress ervaart tijdens een ziekenhuisopname. Dat willen wij zorgverleners uiteraard ook. Daarom streven wij naar zoveel mogelijk angstreductie, afleiding en ontspanning. Speelkamers met computers, speelgoed en educatieve speelelementen zijn daarbij belangrijke middelen. Maar ook de vormgeving en inrichting zijn bepalend: zoals dimbaar en gekleurd licht, visualisaties via projecties en vormgeving in alle behandelruimten. Het reduceert de stress en pijnbeleving."

 
Blij met alle steun

De opbrengst van de benefietvoorstelling wordt gebruikt om de speelkamer in het nieuwe kinderziekenhuis te voorzien van een aantal extra voorzieningen die niet uit het zorgbudget worden betaald. "We zijn het enige kinderziekenhuis voor regio Den Haag en omstreken en vervullen hierin een belangrijke functie," vertelt Fréderique Hofstede. "We zijn ongelooflijk blij dat zoveel sponsoren en de Vrienden van JKZ het kinderziekenhuis een warm hart toedragen en ons willen steunen."

Het JKZ heeft de grootste Spoedeisende Hulp (SEH) voor kinderen in Nederland en voldoet aan de Kwaliteitsnorm Zorginstelling van het NIAZ. Dat betekent dat het erkend is als een kwalitatief goed en veilig kinderziekenhuis voor Den Haag en omstreken."

 

Bron: Haga Ziekenhuis

 

Terug

Servicepunten in Den Haag

Heeft u vragen of hulp nodig op het gebied van werk, zorg, jeugd of welzijn en komt er via www.denhaag.nl niet uit? Dan kan het Servicepunt u verder op weg helpen. Er zijn ruim 20 Servicepunten verspreid over de stad.

Over de site

De Atlas van Zorg in Den Haag is een online wegwijzer in de wereld van zorg en ondersteuning voor zorg- en hulpbehoevenden, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners in de regio Den Haag. 

Onderdeel van het landelijk platform Atlas van Zorg & Hulp

Volg Atlas van Zorg & Hulp

Facebook

Twitter

LinkedIn

Gratis Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp?

Meld je aan

© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode