Het succesvolle project STRONG is onlangs afgerond

10-02-2015 17:04

Het project STRONG (Studie Route Net Gezondheid) is donderdag 22 januari afgesloten.  In drie jaar is de samenwerking tussen de mbo-opleidingen van Zorg en Welzijn, het vmbo, de vele samenwerkingspartners en de gemeente Den Haag sterk geïntensiveerd.
Gelukkig zijn er mogelijkheden om deze samenwerking in de toekomst voort te zetten en zelfs verder te ontwikkelen. STRONG was de verbinding tussen de gezondheidssector en de jongeren in opleiding.

STRONG is er ruimschoots in geslaagd om middelbare scholieren en studenten mbo te laten kennismaken met de verschillende facetten van de sector gezondheid. De ambitie om een loopbaan in deze sector te kiezen, werd bij vele jongeren aangewakkerd. Wijkgericht werken, gastvrijheid in de zorg, bewegen in de langdurige zorg, omgaan met ouderen, verpleging, revalidatie, palliatieve zorg, ondernemen, kennis uitwisseling… Noem maar op.

Met veel plezier en enthousiasme hebben zestig studenten de leergang ondernemen(d) in de zorg gevolgd. Achttien studenten van twee Haagse vmbo scholen (Heldring en Johan de Witt)  volgden een geïntegreerd leertraject bij de zorginstelling WZH. Bij MOOI hebben een aantal groepen studenten uit de opleiding doktersassistenten in de praktijk samengewerkt met studenten lifestyle, sport en bewegen. Dit heeft geleid tot nieuwe activiteiten in het wijkcentrum (stimulering gezond leven) en activiteiten in  samenwerking met Middin .

Tijdens de feestelijke afsluiting sprak Ingrid van Engelshoven (Wethouder KIJO Den Haag) haar felicitaties uit. Monique Cremers (directeur Wonen en Zorg, WHZ) sprak over een gelukkig huwelijk, waarbij de partners, al hoewel nu weer gescheiden, wel contact blijven houden. Flora van Eck (projectleider STRONG): “De belangrijkste opbrengst van STRONG is de verbinding tussen de gezondheidssector en jongeren. Aan ons gezamenlijk de taak om hen béter en anders op te leiden, inspelend op de veranderende zorg.”

Bron: Stichting MOOI

 

Terug

Servicepunten in Den Haag

Heeft u vragen of hulp nodig op het gebied van werk, zorg, jeugd of welzijn en komt er via www.denhaag.nl niet uit? Dan kan het Servicepunt u verder op weg helpen. Er zijn ruim 20 Servicepunten verspreid over de stad.

Over de site

De Atlas van Zorg in Den Haag is een online wegwijzer in de wereld van zorg en ondersteuning voor zorg- en hulpbehoevenden, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners in de regio Den Haag. 

Onderdeel van het landelijk platform Atlas van Zorg & Hulp

Volg Atlas van Zorg & Hulp

Facebook

Twitter

LinkedIn

Gratis Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp?

Meld je aan

© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode