Hulp bij belastingaangifte (HUBA)

14-02-2015 17:25

Ook dit jaar kunt u weer hulp krijgen bij het doen van uw belastingaangifte. Een medewerker van de Belastingdienst neemt uitgebreid de tijd om uw fiscale situatie door te nemen en om u te helpen bij het invullen van uw aangifte. Ook kan er gekeken worden naar de toeslagen (in het kader van de Toeslagenwet) waar u eventueel recht op hebt.

Een HUBA-consult

Een medewerker van de Belastingdienst neemt uitgebreid de tijd om uw fiscale situatie door te nemen en om u te helpen bij het invullen van uw aangifte. Ook kan er gekeken worden naar de toeslagen (in het kader van de Toeslagenwet) waar u eventueel recht op hebt.

Voor een HUBA-consult dient u het volgende mee te nemen:

  • Een overzicht van uw inkomsten (jaaropgave(s) van werkgevers/uitkeringsinstanties)
  • Een overzicht van de door u gemaakte kosten in verband met ziekte en handicap met uitzondering van het verplichte en/of vrijwillig gekozen eigen risico
  • Als u die heeft een dieetverklaring van de arts (dit kan zijn: een lijstje waarop de arts aankruist welk dieet men volgt, voorzien van handtekening en stempel van de praktijk)
  • Een berekening van de eventueel gemaakte (reis)kosten voor bezoeken aan artsen/specialisten
  • Een Wajong-indicatie als u die heeft 
  • Als u een eigen woning bezit: de WOZ-waarde 2014 en de jaarafrekening van de betaalde hypotheekrente
  • Uw burgerservicenummer (BSN)

Deelname is gratis. Realiseer u wel dat een HUBA-consult geen belastingteruggave garandeert! Of u een teruggave kan verwachten hangt af van uw persoonlijke situatie. Pas nadat uw gegevens in kaart zijn gebracht ontstaat er duidelijkheid over een eventuele teruggave.

Machtigingscode
Bent u eerder door een belastingconsulent geholpen met het invullen van uw aangifte, dan krijgt u deze machtigingscode in de maand februari toegestuurd. Krijgt u geen machtigingscode toegezonden dan moet u deze code aanvragen bij de DigiD helpdesk, 088 – 1236555. Er wordt naar uw burgerservicenummer (BSN) en geboortedatum gevraagd. Zonder machtigingscode kan de belastingconsulent u niet helpen.

Let op: De meeste HUBA-dagen vinden plaats ná 1 mei. U moet daarom altijd zelf - vóór 1 mei 2015 - uitstel aanvragen bij de belastingdienst! Dit kan gratis van 1 maart tot 1 mei via de belastingtelefoon: 0800 - 0543. Houd uw burgerservicenummer bij de hand.

Bekijk hier de Data HUBA-dagen 2015

 

Bron: MEE Zuid-Holland

 

Terug

Servicepunten in Den Haag

Heeft u vragen of hulp nodig op het gebied van werk, zorg, jeugd of welzijn en komt er via www.denhaag.nl niet uit? Dan kan het Servicepunt u verder op weg helpen. Er zijn ruim 20 Servicepunten verspreid over de stad.

Over de site

De Atlas van Zorg in Den Haag is een online wegwijzer in de wereld van zorg en ondersteuning voor zorg- en hulpbehoevenden, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners in de regio Den Haag. 

Onderdeel van het landelijk platform Atlas van Zorg & Hulp

Volg Atlas van Zorg & Hulp

Facebook

Twitter

LinkedIn

Gratis Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp?

Meld je aan

© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode