Nieuw onderkomen Centraal Bureau MOOI in Zoetermeer officieel geopend

16-02-2015 11:22

Op donderdag 5 februari opende Stichting MOOI het nieuwe Centraal Bureau aan de Willem van Cleeflaan in Palenstein. Het pand, dat zich onder de Willem van Cleefflat bevindt, is helemaal opgeknapt door jongeren van de Klussendienst van MOOI, die hiermee werkervaring konden op doen.

Wijkwethouder Taco Kuiper hing samen met Hans Roskam, algemeen directeur Stichting MOOI, de vlaggen op bij het nieuwe pand. Wethouder Kuiper : “Ik hoop dat Stichting MOOI nog heel lang van deze ruimte gebruik kunnen maken. Palenstein zit in de lift, mede door de inzet van MOOI! Ook de Klussendienst heeft hier fantastisch werk geleverd door een verouderd pand met achterstallig onderhoud om te toveren in een mooie multi-functionele werk- en ontmoetingsruimte voor de werknemers van Stichting MOOI!” Jolanda Letterie, manager regio Zoetermeer, vult aan: “De jongens van de klussendienst hebben inderdaad perfect werk geleverd en het mooie is dat zij allemaal zijn doorgestroomd naar opleiding of werk!”

Jeugdwerker Anneke Janse bood samen met de kinderen van de kinderclub in Castellum Palenstein een kunstwerk aan, gemaakt door de kinderen.

Aanbesteding misgelopen

De feestelijke opening van het nieuwe Centraal Bureau kreeg helaas een grijs randje door het nieuws van enkele dagen ervoor. Stichting MOOI heeft de aanbesteding voor het jongerenwerk vanaf juli 2015 niet gewonnen. Vanaf juli zal een andere organisatie het jongerenwerk over nemen.

Voor Jolanda Letterie was dit wel een tegenvaller, “maar”, zo vertelt zij, “Stichting MOOI blijft in Zoetermeer. We doen nog heel veel meer en laten het hoofd zeker niet hangen.” Ook directeur Hans Roskam noemde het missen van de aanbesteding een ‘slechte zaak voor het jongerenwerk in Zoetermeer’. Hans Roskam: “Het gaat in dit werk toch vooral om het opbouwen van een netwerk en relaties. Deze aanbesteding geldt maar voor 1,5 jaar. Als er steeds om de 1,5 jaar een nieuwe organisatie weer alles opnieuw moet opbouwen is dat geen goede zaak.”

Stichting MOOI zal zich ervoor inzetten om alle jongerenwerkers over te plaatsen of over te laten nemen door de nieuwe aanbieder.

Bron: Stichting MOOI

 

Terug

Servicepunten in Den Haag

Heeft u vragen of hulp nodig op het gebied van werk, zorg, jeugd of welzijn en komt er via www.denhaag.nl niet uit? Dan kan het Servicepunt u verder op weg helpen. Er zijn ruim 20 Servicepunten verspreid over de stad.

Over de site

De Atlas van Zorg in Den Haag is een online wegwijzer in de wereld van zorg en ondersteuning voor zorg- en hulpbehoevenden, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners in de regio Den Haag. 

Onderdeel van het landelijk platform Atlas van Zorg & Hulp

Volg Atlas van Zorg & Hulp

Facebook

Twitter

LinkedIn

Gratis Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp?

Meld je aan

© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode