Randstadrailritten met begeleiding voor mensen met een beperking

09-02-2014 14:18

Eind 2014 en in 2015 worden ook de lijnen 9,11,15 en 17 met nieuwe gelijkvloerse trams uitgevoerd. Hiervoor is de HTM momenteel al druk in de weer om de diverse haltes rolstoeltoegankelijk te maken. Vergroot uw vrijheid door te leren reizen met RandstadRail

Bij ‘Kennismaking RandstadRail’ krijgt elke reiziger een coach met wie hij maximaal drie begeleidingsritten met RandstadRail maakt. Tijdens de ritten leert de coach de reiziger de handigheidjes die belangrijk zijn bij het reizen. Bijvoorbeeld bij welke deur het beste kan worden ingestapt, hoe de rolstoel of scootmobiel in het voertuig moet worden neergezet, waar iemand die niet (goed) kan zien het best kan zitten of welke informatie standaard via de luidsprekers gegeven wordt.

De begeleiding is gratis! En er ligt een OV chipkaart voor u klaar! Vergroot uw actie radius, uw zelfstandigheid en uw wereld door te reizen met de RandstadRail 2, 3,4 en 19.

Eind 2014 en in 2015 worden ook de lijnen 9,11,15 en 17 met nieuwe gelijkvloerse trams uitgevoerd. Hiervoor is de HTM momenteel al druk in de weer om de diverse haltes rolstoeltoegankelijk te maken.

RandstadRail is toegankelijk voor bijvoorbeeld blinden of mensen met een scootmobiel of rolstoel, maar toch wordt er door hen niet zoveel gebruik van gemaakt. Volgens Voorall kan het anders en is dat ook noodzakelijk. Zelfstandig reizen met openbaar vervoer is namelijk een belangrijke voorwaarde om op een gelijkwaardige wijze te kunnen deelnemen aan de samenleving.

‘Kennismaking RandstadRail’ is een vast aanbod van Voorall en wordt uitgevoerd in samenwerking met Stichting Platform Gehandicapten Leidschendam-Voorburg.

Opgeven
U kunt zich opgeven voor Kennismaking RandstadRail bij:
Voorall, 070 365 52 88 of via info@voorall.nl

 

Bron: Voorall

 

Terug

Servicepunten in Den Haag

Heeft u vragen of hulp nodig op het gebied van werk, zorg, jeugd of welzijn en komt er via www.denhaag.nl niet uit? Dan kan het Servicepunt u verder op weg helpen. Er zijn ruim 20 Servicepunten verspreid over de stad.

Over de site

De Atlas van Zorg in Den Haag is een online wegwijzer in de wereld van zorg en ondersteuning voor zorg- en hulpbehoevenden, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners in de regio Den Haag. 

Onderdeel van het landelijk platform Atlas van Zorg & Hulp

Volg Atlas van Zorg & Hulp

Facebook

Twitter

LinkedIn

Gratis Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp?

Meld je aan

© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode