Samenwerking Xtra en MEE in schoolmaatschappelijk werk

07-02-2014 13:11

Met het oog op de aankomende transities van passend onderwijs en jeugdzorg ontwikkelt Xtra samen met MEE een gezamenlijk aanbod voor jeugd en gezin door bundeling van (zorg)activiteiten. Er zijn overeenkomsten maar ook verschillen in de wijze waarop Xtra en MEE werken. Zo doen wij veel aan participatie van ouders en werken wij methodisch met kinderen. MEE heeft veel ervaring met speciaal onderwijs en licht verstandelijk beperkten. Dit vult elkaar goed aan. De belangrijkste overeenkomst is dat we beiden sterk zijn in het uitvoeren van schoolmaatschappelijk werk (SmW). Schoolmaatschappelijk werk is dan ook het uitgangspunt van de samenwerking. SmW heeft een centrale functie in de zorg op school en is de schakel in de sluitende zorg door het CJG en de sociale wijkteams.

Gezamenlijk leveren we in alle Haagse stadsdelen, op 105 van de 193 basisscholen, schoolmaatschappelijk werk. De meerwaarde van de samenwerking is één visie op zorg voor leerlingen in de driehoek; school/gezin in de wijk/CJG en het realiseren van een hoog kwaliteitsniveau. De schoolmaatschappelijk werkers van Xtra en MEE hebben el-kaar vorige week ontmoet tijdens de themabijeenkomst  ‘lang leve de verschillen’. Via speeddates en opdrachten hebben zij met elkaar kennis kunnen maken en is gestart met de invulling van het profiel van ‘schoolmaatschappelijk werker’.

 

Bron: Xtra

Terug

Servicepunten in Den Haag

Heeft u vragen of hulp nodig op het gebied van werk, zorg, jeugd of welzijn en komt er via www.denhaag.nl niet uit? Dan kan het Servicepunt u verder op weg helpen. Er zijn ruim 20 Servicepunten verspreid over de stad.

Over de site

De Atlas van Zorg in Den Haag is een online wegwijzer in de wereld van zorg en ondersteuning voor zorg- en hulpbehoevenden, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners in de regio Den Haag. 

Onderdeel van het landelijk platform Atlas van Zorg & Hulp

Volg Atlas van Zorg & Hulp

Facebook

Twitter

LinkedIn

Gratis Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp?

Meld je aan

© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode