Strandopgang en -pad voor rolstoelgangers

10-02-2014 17:34

Voor mensen met een beperking komt er een extra strandopgang op de Scheveningse boulevard tussen de haven en het Zwarte Pad. Daarnaast wordt er een derde betonpad met uitkijkplateau aangelegd zodat de vloedlijn ook hier per rolstoel bereikbaar is.

Mensen met een beperking willen ook graag naar het strand en genieten van de zee en de frisse lucht. Vanaf dit strandseizoen is dit mogelijk op het Scheveningse strand. Dit maakte de wethouder Rabin Baldewsingh (Volksgezondheid) bekend tijdens de opening van het All INclusive festival dat op zaterdag 9 februari plaatsvond.

 
Dichtbij van de zee genieten

De bereikbaarheid van het Scheveningse strand wordt komend strandseizoen verder vergroot met de aanleg van een extra opgang en een betonnen pad naar de vloedlijn. Eerder zijn in Kijkduin en bij de Scheveningse haven ook al betonnen paden richting zee aangelegd. Rabin Baldwesingh:

‘Ik vind het belangrijk dat iedereen, ongeacht beperking, in staat is om van dichtbij te kunnen genieten van het strand en de zee. Met de komst van deze nieuwe voorzieningen en met de eerste editie van dit All INclusive Festival zetten we weer een nieuwe stap in het inclusief beleid van de gemeente Den Haag’.
 
Terugblik op het festival
all inclusive festival 2014

Het All INclusive Festival is een evenement dat in het teken staat van het vergroten van begrip en acceptatie tussen Hagenaars met en zonder beperking. Deze vond voor het eerst plaats op zaterdag 9 februari en trok 1.500 bezoekers.

Het programma bood interactieve workshops, kinderactiviteiten, CV-checks, optredens en een bevlogen debat. Ruim 40 Haagse instanties waren vertegenwoordigd: van UWV  tot het Bronovo Ziekenhuis, van ROC Mondriaan, de Haeghe Groep tot aan Middin en Voorall.

 
Over inclusief beleid

Den Haag vindt het belangrijk dat iedereen, beperking of niet, gelijke kansen krijgt. In het gemeentelijk beleid staat daarom 'het niet uitsluiten' van mensen met een beperking centraal. Inclusief beleid richt zich op het vooraf rekening houden met mensen met een beperking bij het maken van beleid of aanbieden van voorzieningen.

 

Bron: DenHaag.nl

 

Terug

Servicepunten in Den Haag

Heeft u vragen of hulp nodig op het gebied van werk, zorg, jeugd of welzijn en komt er via www.denhaag.nl niet uit? Dan kan het Servicepunt u verder op weg helpen. Er zijn ruim 20 Servicepunten verspreid over de stad.

Over de site

De Atlas van Zorg in Den Haag is een online wegwijzer in de wereld van zorg en ondersteuning voor zorg- en hulpbehoevenden, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners in de regio Den Haag. 

Onderdeel van het landelijk platform Atlas van Zorg & Hulp

Volg Atlas van Zorg & Hulp

Facebook

Twitter

LinkedIn

Gratis Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp?

Meld je aan

© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode