Symposium Bewegen? Ja, natuurlijk!

16-02-2015 11:24

Op 3 maart 2015 organiseert het lectoraat Revalidatie van De Haagse Hogeschool en Sophia Revalidatie, met medewerking van de Hersenstichting Nederland, het symposium 'Bewegen? Ja, natuurlijk!'. Doelstelling van het symposium is om kennis over bewegen en sport voor mensen met een fysieke beperking of chronische aandoening te delen en goede voorbeelden van nieuw aanbod te presenteren.

Eric Scherder (hoogleraar klinische neuropsychologie aan de VU Amsterdam en auteur van o.a. 'Laat je hersenen niet zitten') en Thea Vliet Vlieland (bijzonder hoogleraar Doelmatigheid van Revalidatieprocessen in het LUMC) onderbouwen het belang van bewegen, specifiek na hersenletsel en presenteren wat onderzoek leert over beweeg- en gedragsinterventies. Ook worden in het ochtendprogramma enkele voorbeelden van good practices gepresenteerd. Vervolgens biedt het middagprogramma 12 workshops, die moeten inspireren tot toepassing in de behandeling of het alledaagse leven van mensen met een beperking.

Doelgroep
Bewegingsagogen, paramedici en andere professionals en vrijwilligers betrokken bij (aangepast) bewegen en sporten, zoals studenten en docenten van beroepsopleidingen.

Kosten en aanmelden
€20 per dagdeel per deelnemer, € 35 voor de hele dag per deelnemer; kosteloos voor studenten en medewerkers van De Haagse Hogeschool en Sophia Revalidatie.

Klik hier voor de website van De Haagse Hogeschool met meer informatie en het aanmeldformulier.

 

Bron: Onbeperkt Sportief

 

Terug

Servicepunten in Den Haag

Heeft u vragen of hulp nodig op het gebied van werk, zorg, jeugd of welzijn en komt er via www.denhaag.nl niet uit? Dan kan het Servicepunt u verder op weg helpen. Er zijn ruim 20 Servicepunten verspreid over de stad.

Over de site

De Atlas van Zorg in Den Haag is een online wegwijzer in de wereld van zorg en ondersteuning voor zorg- en hulpbehoevenden, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners in de regio Den Haag. 

Onderdeel van het landelijk platform Atlas van Zorg & Hulp

Volg Atlas van Zorg & Hulp

Facebook

Twitter

LinkedIn

Gratis Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp?

Meld je aan

© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode