Win 75.000 euro met een vernieuwing voor mantelzorg of vrijwilligerszorg

17-04-2014 15:55

zorgvernieuwingsprijs

De Nationale Zorgvernieuwingsprijs 2014 heeft als thema: Zorgen voor elkaar.

Deadline indienen idee:
22 april, 15.00 uur

De opdracht:
Kom met een vernieuwend idee voor mantelzorg of vrijwilligerszorg, waardoor mensen (beter) in staat zijn om zorg te dragen voor elkaar.

Waarom? 
3,5 miljoen volwassenen dragen in ons land de zorg voor een ander. Nog eens 420.000 vrijwilligers zijn actief in de zorg. Zonder hun inzet zouden we in de zorg handen tekort komen. Alles wijst erop dat de vraag naar mantelzorg en vrijwilligerszorg de komende jaren fors zal toenemen. We staan voor de maatschappelijke uitdaging om nieuwe concepten van mantelzorg en vrijwilligerszorg te bedenken. Want met alleen de huidige aanpakken gaan we het op de langere termijn niet redden in de zorg voor elkaar.

De breedte:
Elke vondst is welkom, zolang het idee maar nieuw is. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe manieren om de mantelzorger te ontlasten. Aan initiatieven die het combineren van werk en zorg beter mogelijk maken. Aan mogelijkheden om ook op minder voor de hand liggende vragen van mensen met een ziekte of beperking in te spelen. En aan ideeën waarbij mensen elkaar helpen door hun diensten uit te ruilen. Het idee mag bedoeld zijn voor mensen die thuis zorg nodig hebben, maar ook voor mensen die binnen een zorginstelling verblijven. Ook zijn ideeën welkom voor nieuwe vormen van respijtzorg en manieren om de betaalde en informele zorg beter te laten samenwerken.

Lees verder op de website van der Nationale Zorgvernieuwingsprijs. 

 

Terug

Servicepunten in Den Haag

Heeft u vragen of hulp nodig op het gebied van werk, zorg, jeugd of welzijn en komt er via www.denhaag.nl niet uit? Dan kan het Servicepunt u verder op weg helpen. Er zijn ruim 20 Servicepunten verspreid over de stad.

Over de site

De Atlas van Zorg in Den Haag is een online wegwijzer in de wereld van zorg en ondersteuning voor zorg- en hulpbehoevenden, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners in de regio Den Haag. 

Onderdeel van het landelijk platform Atlas van Zorg & Hulp

Volg Atlas van Zorg & Hulp

Facebook

Twitter

LinkedIn

Gratis Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp?

Meld je aan

© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode