Wat is Dieet-advies?

Dieet-advies wordt gegeven door een Diëtist, een specialist op het gebied van voeding, leefstijl en gezondheid. Hier kan je dan ook terecht voor informatie op het gebied van gezonde, verantwoorde voeding. 

Voor wie?

Dieet-advies is bedoeld voor mensen die vanwege uiteenlopende omstandigheden advies en begeleiding nodig hebben op het gebied van voeding, leefstijl en gezondheid. Veel mensen worden op advies van een behandelend arts doorgestuurd naar een diëtist. Dit kan zijn om verschillende reden. Zo zijn er diverse aandoeningen waar een voedings- of dieetadvies van essentieel belang is. Door in je voeding(spatroon) bepaalde zaken aan te passen kun je de aandoening op een gunstige manier beïnvloeden. 

Voeding kan een belangrijke rol spelen bij verschillende ziekten en klachten, zoals:

Kanker, allergieën (voornamelijk voeding en glutenvrij bij Coeliakie), COPD, hart- en vaatziekten, diabetes, nierziekten, eetstoornissen (Anorexia of Boulimia), slechte stofwisseling, overgewicht of ondergewicht, verminderde eetlust, een grote operatie, doorligwonden

Wat doet de Diëtist?

Een diëtist kijkt samen met je naar je leefstijl, lichamelijke gezondheid en het voedingspatroon op basis waarvan vervolgens een voedingadvies op maat wordt gegeven. De diëtist kan je waarnodig begeleiden en motiveren bij het volgen van het (dieet)advies. Diëtisten werken in een eigen praktijk of ze zijn in dienst bij bijvoorbeeld een ziekenhuis, verpleeghuis, de thuiszorg of een voorlichtingsbureau.

Kosten en vergoeding

De diëtist is direct toegankelijk. U heeft voor een behandeling door de diëtist geen verwijzing meer nodig van uw arts. Helaas vergoeden niet alle zorgverzekeraars uw behandeling als u zonder verwijzing naar de diëtist gaat. De NVD (Nederlandse Vereniging van Diëstisten) adviseert je om je polis goed na te lezen of contact op te nemen met je zorgverzekeraar om te kijken of deze de directe toegang vergoedt. Indien dit niet het geval is, raden wij je aan om eerst een verwijzing bij uw huisarts te halen. Klik hier voor meer informatie over  Dietadvisering en vergoeding.

 

Vind een Dietist in Den Haag

 

Servicepunten in Den Haag

Heeft u vragen of hulp nodig op het gebied van werk, zorg, jeugd of welzijn en komt er via www.denhaag.nl niet uit? Dan kan het Servicepunt u verder op weg helpen. Er zijn ruim 20 Servicepunten verspreid over de stad.

Over de site

De Atlas van Zorg in Den Haag is een online wegwijzer in de wereld van zorg en ondersteuning voor zorg- en hulpbehoevenden, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners in de regio Den Haag. 

Onderdeel van het landelijk platform Atlas van Zorg & Hulp

Volg Atlas van Zorg & Hulp

Facebook

Twitter

LinkedIn

Gratis Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp?

Meld je aan

© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode