Opname verzorgingshuis

Een verzorgingshuis is een woonvoorziening voor mensen die vanwege ziekte of ouderdom niet meer zelfstandig kunnen wonen. Er zijn mogelijkheden voor kortdurend en langdurend verblijf en er is een 24 uurs aanbod van verzorging (niet complexe) verpleging en/of begeleiding.

De zorg in een verzorgingshuis

Voor mensen die vanwege ziekte, handicap of ouderdom niet meer zelfstandig kunnen leven, zijn er mogelijkheden om in een verzorgingshuis te wonen. Men beschikt dan meestal over een zelfstandig één kamer appartement (met eigen douche, toilet en keuken) en er wordt (24 uurs) hulp geboden bij onder andere wassen, naar bed gaan, aankleden, eten, medicijngebruik en het huishouden.

In een verzorgingshuis is slechts beperkt verpleging mogelijk (wondverzorging, injecties e.d.). Voor mensen die veel verpleging nodig hebben kunnen niet in een verzorgingshuis terecht. Er zijn dan eventueel mogelijkheden voor verblijf in een verpleeghuis.

Indicatie voor verzorgingshuis

Er zijn reguliere verzorgingshuizen en particuliere verzorgingshuizen. Verblijf in een regulier verzorgingshuis betaalt de overheid grotendeels. Verblijf in een particulier verpleeghuis betaalt u grotendeels zelf.

  • Regulier verzorgingshuis

Om in een regulier verzorgings te wonen heb je een Wlz-indicatie nodig van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ). Je kunt deze indicatie via het CIZ aanvragen.

  • Particulier verzorgingshuis

Voor verblijf in een particulier verzorgings- en verpleeghuis is geen indicatie nodig; u betaalt de kosten (deels) zelf. Informeer naar de mogelijkheden bij het particulliere verzorgingshuis.

Kosten verblijf regulier Verzorgingshuis

Voor verblijf in een verzorgingshuis betaalt u een eigen bijdrage. De eerste 6 maanden betaalt u meestal de lage eigen bijdrage. Daarna hangt het van uw persoonlijke omstandigheden af of u een lage of hoge bijdrage gaat betalen. Dit is onder andere afhankelijk van uw inkomen, vermogen, leeftijd en gezinssamenstelling. Het CAK berekent uw eigen bijdrage. U kunt ook zelf berekenen hoe hoog uw eigen bijdrage ongeveer is op de website van het CAK.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl

Vind een Verpleeghuis en verzorgingshuis in Den Haag (ZH)

Servicepunten in Den Haag

Heeft u vragen of hulp nodig op het gebied van werk, zorg, jeugd of welzijn en komt er via www.denhaag.nl niet uit? Dan kan het Servicepunt u verder op weg helpen. Er zijn ruim 20 Servicepunten verspreid over de stad.

Over de site

De Atlas van Zorg in Den Haag is een online wegwijzer in de wereld van zorg en ondersteuning voor zorg- en hulpbehoevenden, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners in de regio Den Haag. 

Onderdeel van het landelijk platform Atlas van Zorg & Hulp

Volg Atlas van Zorg & Hulp

Facebook

Twitter

LinkedIn

Gratis Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen in de wereld van zorg & hulp?

Meld je aan

© 2013 Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode